Grupper

Gruppindelning

Vuxengrupper

Vitt-gult

I vuxna nybörjargruppen är det stort fokus på fys, kondition och fall. Detta lägger grunden för mer avancerad träning i fortsättningsgrupperna. I denna grupp kan du träna i vanliga träningskläder.

Orange-svart

Här tränas alla tekniker. Från de enklaste slagen till de mest avancerade kasten.

Från och med denna grupp är viss utrustning obligatorisk: vit gi, benskydd, grapplinghandskar och boxhandskar. Du som har tagit svart bälte (1 DAN) får träna i svart gi.

Sparringinslag förekommer.

Grupper för barn och vuxna

Stretching

Den som vill bli vig får … kämpa. Stretchingpassen är gemensamma och obligatoriska för de som har angränsande pass.

Fys/Kickboxning

Detta är ett pass där du utvecklar din fysik och har möjlighet att träna sparring. För dig som tävlar är detta obligatoriskt!

Under sparringen så förväntas du ha: benskydd, suspensoar, boxhandskar samt för din egen skull tandskydd. Gi är inte nödvändigt. Om du ska tävla i exempelvis karate och då använda gi så är det en fördel att även sparras i gi.

Grupper för barn

Little Dragons

I Little Dragons tränar de minsta barnen, 4-6 år. Fokus på enkla men effektiva övningar. Mycket gymnastik, kullerbyttor, stå på ett ben, hinderbanor mm men självklart också karate och ju-jutsu. Hösten den år man fyller 7 får man börja i barngruppen.

Vitt-gult

Här tränar nybörjarbarn i åldern 7-12 år. Fortfarande en hel del fokus på kullerbyttor, fall och andra gymnastiska övningar. Mer fys i form av armhävningar, situps, plankan än i Little Dragons. Störst fokus på grundläggande kampsport: slag, sparkar, kast och även mattbrottning. Ibland även samarbetsövningar som exempelvis ”bulldogg” eller masken.

Orange-grönt 7-12 år

Mellangruppen tränar samma saker som nybörjargruppen men mer avancerade tekniker – framförallt såna som kräver att man kan falla ordentligt.

Från och med denna grupp är viss utrustning obligatorisk: vit gi, benskydd, grapplinghandskar och boxhandskar.

Blått-brunt bälte 7-12 år

Den avancerade barngruppen tränar i princip samma saker som den avancerade vuxengruppen med den skillnaden att vissa tekniker inte är tillåtna då barns fysik inte tillåter det – de har helt enkelt inte växt klart än.

Sparringinslag förekommer.