Instruktörer

Här följer en förteckning över våra instruktörer

Våra instruktörer är vår viktigaste tillgång och de utbildas kontinuerligt både i klubbens egen regi och genom Budo och Kampsportförbundets utbildningar.

Våra instruktörer har generellt blått bälte och uppåt men undantag kan förekomma om någon är särskilt lämplig. Många av instruktörerna har svart bälte av 1:a eller 2:a DAN.

Under vårterminen gör vi en test med ett rullande schema vad gäller de som håller i nybörjarpassen. Vi utvärderar hur det har fallit ut efter terminens avslutande.

Klubbens huvudinstruktör är Shihan Mats Tverin.

Om du tränar på klubben och är intresserad av att bli instruktör så ta kontakt med föreningens styrelse. Att vara instruktör är oerhört utvecklande!

Shihan Mats Tverin

Huvudinstruktör och klubbens grundare

Instruktörer - Shihan Mats Tverin
Shihan Mats Tverin
Vad jobbar du med?
Fastighetsutvecklare och kiropraktor
När började du med Kampsport?
10 jan 1985
Vilken grad har du nu?
Massor ?
(6 Dan)
Vad tycker du är det bästa med att träna på Ronin Do?
Min andra familj
Vad är din största merit?
Några tillfällen
Att ta svart bälte
Att bli invald i Martial Arts Hall of Fame
När första eleven tog Svart bälte
När jag såg några elever kom med i landslaget – samt då några av dem kom hem med VM-medaljer
Vad är din favorit teknik?
Ura Mawashi Geri
Harai Goshi
Vilken är din favoritmusik?
Hip Hop.
Remember My name
Fort Minor
Ready for war(quitting is not an option)
T Powel
Favoritbok?
Cash Flow qaudrant, Robert Kiyosaki
Be obsessed or be average, Grant Cardone
Favoritfilm?
Då det begav sig
Dbl Impact
Van Damne
Men allt med De Niro och L Pachino
Favoritmat?
Kyckling med cashewnötter
Något ingen vet om dig? (Tills nu)
Att jag var så blyg i högstadiet att jag inte vågade säga till den tjejen jag var kär i att jag gillade henne. Vansinnigt korkat. Värsta som kunde hänt var ju ”ingenting”.Du kan läsa ännu mer om Mats här.

Sensei Madeleine Lassgård

Sensei Madeleine Lassgård
Sensei Madeleine Lassgård
Vad jobbar du med?
Som leg. Arbetsterapeut. Jag hjälper folk med någon form av ohälsa hitta lösningar på olika aktivitetsproblem kan man säga.
När började du med Kampsport?
2009 – om jag minns rätt. Jag tränade först ju jutsu i två år men sedan blev det Ronin Do när jag märkte att jag ville lära mig slag och sparkar och få bättre kondition. Det var perfekt eftersom jag heller inte behövde släppa ju jutsun som jag också tycker mycket om.
Vilken grad har du nu?
1:a Dan, svart bälte.
Vad tycker du är det bästa med att träna på Ronin Do?
Förutom själva innehållet i träningen så är det helt klart människorna; instruktörer som elever, gamla som nya. När jag går till ett pass vet jag att det kommer bli givande träning och möten med trevliga människor. Därför ser jag alltid fram emot träningen.
Vad är din största merit?
Svårt att säga men det är nog att jag lyckats uppnå vissa långsiktiga personliga mål i så fall. Och att ta hand om vår familj så bra jag bara kan varje dag. Och att ha klarat svartbältesgraderingen såklart!
Vad är din favoritteknik?
I karate är jag fan av yoko geri och snurrsparkar, sparkar överhuvudtaget. I ju justu är det själva principen med att använda ukens kraft, nyttja tai sabaki och så lite egen kraft som möjligt jag tycker är så coolt – och svårast!
Vilken är din favoritmusik?
Svårt för det är så mycket och jag är en ”stämningslyssnare”. Men jag föredrar ofta musik med r”n”b, hiphop, soul-influenser men också folkmusik/visa/elektroniskt/jazz etc. Jag lyssnar faktiskt rätt sällan numera, jag överkonsumerade som tonåring tror jag.
Favoritbok?
Utvandrarserien med Wilhelm Moberg är en favorit. Episk välskriven romanserie och jag tycker det är generellt intressant med skildringar av hur livet kunde vara förr under andra förutsättningar.
Favoritfilm?
Väljer en barndomsfavorit: Alien! Ultimat sci fci och en stark och vacker Sigourney Weaver. Wow.
Favoritmaträtt?
Till exempel färsk, helgrillad fisk och/eller skaldjurstallrik med grillade grönsaker till. Gärna frukt och bär med lite chokladdopp efter det. Men alltså – jag Älskar god mat i alla dess former! Det är minnen som stannar hos mig, haha.
Något ingen vet om dig? (Tills nu)
Jag är inte helt säker på vad andra vet om mig – men jag är ganska nyfiken!