Träning på Ronin Do

Träning

Om vår träning

På Ronin Do tränar vi karate, ju jutsu och kickboxning. Vi blandar även in tekniker ifrån boxning, aikido och andra stilar. Till skillnad från många rena MMA-klubbar tränar vi i gi, vit dräkt. Fyspassen är undantaget där man får träna i valfri klädsel. Nybörjare får träna i vanliga träningskläder.

Karate

Karate är en japansk kampsport. Från karaten tränar vi främst slag (tzuki waza) och sparkar (keri waza), blockeringar (uke waza) och förflyttningar (tai sabaki). Vi tränar inte kata, rörelsemönster.

Vi har haft många elever som tävlat i karate, främst då i stilen kyokushin.

Jujutsu

Ju-jutsu, jiu-jitsu, jujutsu, stavningarna är många precis som teknikerna. Även jujutsu är en japansk kampsport och härifrån tar vi många kast, låsningar och fällningar till vår träning. Vi tränar såväl stående jujutsu, ofta då blandat med sparkar och slag, som kamp på marken (ne waza) liknande den brasilianska jujutsun (ofta kallad bjj).

Kickboxning

Kickboxningen växte fram i USA på 70-talet och skapades för att utövare inom olika kampsporter skulle kunna möta varandra under gemensamma regler. På så sätt kan den sägas vara en föregångare till dagens UFC och MMA. Kickboxningen utvecklades sedan till en egen sport med många ofta enkla men effektiva tekniker. Vi har många utövare som tävlar i olika discipliner inom kickboxningen: allt ifrån K1 och full kontakt till kick light. Vi har speciella kickboxningpass för de som vill träna just detta.