Om oss

En familjär stämning med hård träning.

Vår klubb har stort fokus på den personliga utvecklingen, oavsett om det gäller tränings-/tävlingsresultat eller om det är mental hälsa och teoretiska prestationer som står i fokus. Det är samma parametrar som styr. Våra tränare håller en hög nivå och är duktiga och framgångsrika i sitt utövande, men även privat.

Vi välkomnar alla oavsett nivå. Kom som motionär eller på elitnivå. Du har möjlighet att träna JuJutsu, Karate och Kickboxning – eller alla tre inriktningar. För de som vill tävlar vi i Kyokushin Karate (Knockdown Karate), Kickboxning, Kempo och Allstyle. Tidigare tävlade vi även i Combat JuJutsu, och vi har haft stora framgångar i samtliga av dessa olika tävlingsformer.

Senaste åren har barnsidan tävlat mycket i Karate (självklart inte full kontakt för barn) och vi har fått med oss medaljer från i stort sett samtliga tävlingar vi ställt upp i.

Hösten 2021 fick vi vårt första SM-guld i Kyokushin Karate genom Deshi Aleksandra Grape. 2023 tog vi hem 2 stycken Silver. Ett i Juniorer Pojkar +80 kg, genom Sempai Simon Ståhlberg och ett i Damer -65 kg, genom Sensei Madeleine Lassgård.

Hösten 2018 hade vi även 2 stycken vuxna som tävlade i EM i Kyokushin. Sensei Madeleine Lassgård och Sensei Maria Ceder. Tidigare meriter är Guld i SM, EM och VM i Kickboxning och Guld i Allstyle Open, samt Silver i VM i Combat JuJutsu.

2023 kammade vi hem inte mindre än 5 pallplatser i Nordiska Mästerskapen i Kempo. Det blev blandade valörer med Guld, Silver och Brons.

Träningen är till för dig och du sätter nivån du vill träna på. Vi kommer att hjälpa dig nå dina mål och dessutom se till så att du har en rolig resa under tiden du gör det på.

Vi samarbetar med en hel del internationella organisation, och åker på läger med jämna mellanrum i såväl Sverige som Europa, och även till USA. Dessa läger postas på hemsidan, på Facebook och i våra nyhetsbrev.

Vi håller även seminarier på Dojon samt internutbildningar för alla våra instruktörer.

Våra Instruktörer >>

Våra idrotter

Här nedan kan du läsa om de olika idrotter som du kan träna hos oss.

Vi är stolta över att sedan 2005 ha kunnat bedriva en framgångsrik klubb på alla plan. Våra tävlande på både ungdomssidan och vuxensidan har vunnit Brons-, Silver- och Guldmedaljer på allt från SM och EM till VM.

Våra Instruktörer >>
JuJutsu >>

Ett modernt självförsvar med rötter från Japan. Här övar vi allt från kast, låsningar och grappling till försvar mot baton-kniv. Randori (sparring) sker vid nästan varje pass.

Karate >>

Vår stil av Karate är modernt anpassad efter den moderna människan. Här är de rent traditionella teknikerna utbytta mot tekniker med fokus på funktion efter senaste rönen inom idrottsfysiologi. Kumite (sparring) sker vid nästan varje pass.

Kickboxning >>

Med rötter från USA kommer den moderna kickboxningen. Här är det högt tempo med mycket rörelseglädje. En sport som passar alla, och nästan alla pass har sparring.

Övriga >>

Vi tävlar i allt från Kempo, Allstyle, Grappling och Combat JuJutsu.
Här specialtränar vi inför varje tävling.

Ronin Do JuJutsu

JuJutsu är en stridskonst som tillhör den japanska kampsportsfamiljen Budo. Ju översätts som mjuk och följsam, ursprungligen “utan vapen” medan Jutsu betyder metod eller teknik.

Ronin Do JuJutsu är en så kallad Goshin JuJutsu-stil. Det betyder att fokus ligger på modernt självförsvar. Till skillnad mot Kyrio JuJutsu som är traditionell Japansk JuJutsu.

Vi tränar även Taiho Jutsu. Japansk polisiärt självförsvar. Vi jobbar mycket med biomekaniska mönster och modern idrottsfysiologi.

Tävlingsmässigt så är vi inte alls stora på denna sida, men historiskt sett så har vi haft en Silvermedalj på Combat JuJutsu-VM som bäst.


Se fler exempelfilmer här >>

Ronin Do Karate

Karate är en kampsport som räknas till den japanska budon. Karaten kommer ursprungligen från ön Okinawa söder om Japan. Kung-fu, förd till ön av kineser, finns i karatens rötter, eventuellt kombinerad med andra redan existerande inhemska kampsportsarter.

Den Karate vi tränar på Dojon här har sina traditionella värderingar men är anpassad helt till det moderna samhället. Tekniker är modifierade för att passa den moderna människan. Utvecklingen av tekniker har skett med fokus på idrottsfysiologi, biomekanik och neurologi. Vissa traditionella moment har tagits bort för att minimera förslitningsskador med mera hos utövaren.

Tävlingssidan har skördat många medaljer på barn och ungdomssidan. 2018 hade vi ha inte mindre än tre stycken utövare från vår Dojo på EM i Kyokushin Karate. 2021 fick vi vår första Svenska mästare i Fullkontakt Karate.


Se fler exempelfilmer här >>

Ronin Do Kickboxning

Kickboxning är en kampsport som växte fram i USA under 1970-talet. I ett historiskt perspektiv så skapades Kickboxningen i USA för att olika stilar inom stående kampsport skulle kunna mötas under gemensamma regler.

Det visade sig tidigt att Kyokushin på den tiden hade bäst bentekniker och att boxarna hade bäst handtekniker, utifrån vilket en viss gemensam stil utvecklades.

Tidiga namn på Kickboxning blev följaktligen Full Contact Karate och Sportkarate.

I dag är Kickboxning en egen sport och idrott, men fortfarande inte en stil utan som ett samlat regelsystem, vilket numera även har utvecklats till flera tävlingssystem.

Kickboxning på Ronin Do tog en ny skepnad under 2018.

Historiskt sett så har vi tränat Kickboxning tillsammans med de andra arterna. Men, denna grupp är nu helt separat och har haft stora framgångar på tävlingssidan med medlemmar som har tagit SM, EM och VM-guld.


Se fler exempelfilmer här >>

Ronin Do Grappling, Kempo och Allstyle

Grappling:
Den delen av träningen där vi fokuserar mer på markkamp, med nedtagningar och fastlåsningar.

Träningen bedrivs i Gi (japansk träningsdräkt).

Vi tävlar även i Kempo och Allstyle.


Se fler exempelfilmer här >>

Instruktörer